Skip to content
Home » Blog » Dokumenti za tehnički pregled, šta je potrbno?

Dokumenti za tehnički pregled, šta je potrbno?

  • by
tehnički pregled novi sad

Koji su potrebni dokumenti za tehnički pregled i registraciju vozila? Za fizičko lice nephodno je doći vozilom na tehnički pregled i poneti sa sobom saobraćajnu dozvolu, ličnu kartu i prethodnu polisu osiguranja.

Vozilo mora biti uredno oprano i posedovati svu potrebnu pripadajuću opremu. Pošto su dokumenti za tehnički pregled spremni, potrebno je zakazati tehnički pregled putem našeg web sajta ili na telefon 021 2700 959.

Kontrola tehničke ispravnosti vozila obuhvata detaljnu kontrolu svih uređaja vozila, bitnih sa gledišta bezbednosti vožnje, a obavljaju je ovlašćena lica za vršenje tehničkog pregleda vozila. Kontrola tehničke ispravnosti vozila obuhvata detaljnu kontrolu svih uređaja vozila, bitnih sa gledišta bezbednosti vožnje, a obavljaju je ovlašćena lica za vršenje tehničkog pregleda vozila.

Mnogi zaboravljaju ovu novinu i ne odvoje dovoljno slobodnog vremena za obavljanje tehničkog pregleda. Da nebi došli u situaciju da dođete i da nema termina neophodno je da nas kontaktirate putem telefona i zakažete tehnički pregled. Redovni tehnički pregledi vozila obavljaju se jednom godišnje, a šestomesečni na 6 meseci od početka registracije vozila.

Koliko traje tehnički pregled?

Minimalno vreme vršenja tehničkog pregleda je:

  1. 15 minuta za mopede, motocikle, tricikle, četvorocikle, motokultivatore, radne mašine, priključna vozila za traktor.
  2. 20 minuta za traktore.
  3. 30 minuta za vozila čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3.5 tone (osim već nabrojanih pod stavkama 1 i 2). Ovde spadaju skoro sva putničkih vozila.
  4. 35 minuta kod vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.5 tone sa hidrauličnim prenosnim mehanizmom uređaja za zaustavljanje.
  5. 45 minuta za vozila čija NDM prelazi 3.5t sa pneumatičkim, odnosno hidro-pneumatičkim, prenosnim mehanizmom uređaja za zaustavljanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *